07 October, 2012

 Entry pertama

Hari ketujuh dalam bulan oktober. Ada apa dengan bulan ini? 
Ms.octopus? Oh tidak tidak. Sebenarnya aku rasa lega sesangat, lega sebab program ukhuwah dah habis
Biasanya bila ada program cmni cuti hujung minggu memang tak de erti nak rehat, Lagipun program ni berlangsung lama lah plak. Dari ceramah, senam robik, sukan dan malam kebudayaan..Semuanya sudah.

Angan-angan nak main badminton. Bukan pakar macam Lee Chong Wei tapi terror jela. Sebab dah biasa main kan. Lepas tu tengah semangat tunggu nama untuk turn aku. Nama pulak yang tak dipanggil.Dah ready tahap babeng dah.. Tension la kan time tu, tak de plak dimentionnya ada pembahagian group ke hape ke..Buat panas je kan,dahla tengah terik tengahari..So, apa lagi ambik keputusan nak balik..

Bila dah balik,..Bak kata pepatah terlajak perbuatan tak boleh nak undur dah. Sebab time tu tumpang kereta member. Kesian pulak kat dia nak suruh hantar kat rumah. So dalam keadaan agak hot aku and the geng meninggalkan padang itu. Memang tak pergi tanya pun dengan budak yang handle badminton tu,
sebab dah tak de mood nak main..management pun cam kelam kabut je tengok.
itu takpelah masing-masing ada kekurangan. tak kisah la

Pasal malam kebudayaan pulak. Overall persembahan menyanyi. ada akustik, lakonan dan macam-macam. Budak part 1 memang sempoi. Itula sebab dieowang menang.. Baguslah supaya dieowang bersemangat lepas ni.

Tapi kan aku rasa untuk tentatif program ni kurang berjaya. Sebabnya kami tak mengenali junior. Sebelum ni ukhuwah berjaya la jugak kenal-kenal dengan junior. Macam senior je bersemangat waja untuk menang. Hekhek..  Entahla. 

Entry kedua

Okay, hari ni sangat bosan tsk tsk
Happy sunday. tak tahu nak buat apa. ikut hati kecil nak keluar ambik angin segar
Malangnya, selepas jalinan ukhuwah semua sakit urat. dah macam nenek kebayan.
Hehe. Banyak benda dah buat tetapi tetap bosan.
dari mengedit gambar ke menonton movie, tetap tak hilang bosan tu
kalau tengok movie, dah berkali-kali tekan butang skip. asyik skip memanjang. Last last tutup terus lappy
kalau online pulak bukak fb,twitter. dah memang azalinya bosan. buat ape pun memang bosan.
oklah babai.. baik buat kerja sekolah sikit, mana tahu boleh ciapkan.

Entry ketiga

Seharian aku tak makan. Bukan diet tapi jimat. dah boros sangat rasanya. Jimat punya pasal hari ini KFC mali. makan snake plate je. Eja sendiri biar betul ye. sebab aku loghat pelik sikit. Ok. gtg
Usai solat maghrib, aku dan the geng pergi rumah jiran a.k.a kak azi&ustaz zambri. Dieorang buat makan-makan. Hari ini murah rezeki kami semua sebab banyak makanan tapau. jiran2 kami tu baik sebenarnya,cuma masa je tak berkesempatan nak tegur jiran2 kami. Hehe. Jadi, kesimpulannya jangan jugde orang dengan pandangan kasar.
Cukuplah entry untuk hari ini. Penat sebab esok kelas dah bermula. Babai. 

No comments: