Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014
When i said, i am exhausted,everything on myself agreed! but i tried to deny it. May Allah give me more strength to walk in this path. Amin.

Managerial Accounting

Assalamualaikumkawan-kawan blogger semua.
Apa khabar.. Harapannya semoga semua sihat ye. Bebas dari batuk-batuk, selsema, sakit kepala dan sympton lain-lain. Jadi bagi yang rasa macam nak menuju kearah demam, banyakkan rehat. Insyallaah, sembuh dengan izin Allah. Tapi kalau minum sebotol minuman yogurt brand Dutch Lady atau Nestle saya confirm sedar,sedari akan bebas dari demam. Sebab apa, yogurt tu dia meningkatkan antibodi badan kita. Tak percaya cakap aku, cubalah. Tapi kena habiskan sebotol okeh. Hehe. 
Haa, berbalik ke topik asal hari ni. Sebenarnya nak cerita pasal Managerial Accounting. Hari first belajar memang scary. Scary sebab Dr tu punyer style. Haha. Tapi sebenarnya dr tu sesaje je. Nak test student die nie haa. 
Hari ni, kelas kedua. Dr cakap saya dah bagi cuti sebulan, sekarang 4 kali straight jumpa dia. Kelas managerial accounting memanjang. Masa kelas akaun ni, jangan berani nak fikir pasal mende lain. kenape. Kerana menurut Dr, kalau fikir mende lain je, anda akan l…

Konvokesyen hupdate

Assalamualaikum dan salam jumaat
Apa khabar semua. Sihat sihat lah hendaknya. Ni haa, saya nak update pasal konvokesyen date lah. Hihi. Tak pe, bukan nak bagitau sesiapa pun, just as reminder for myself and my friend who in the same batch. Konvokesyen ke 80. Uitm only ye. Restricted to only uitmers access. Keh keh.
Tarikh nye adalah.. 19 Mei 2014. Saya punyer sidang 2.. ... will be continue *(xsempt nk tulis bagi abes sebb bergegas nak amik anak sedara)~ boooo

Continue*. Selepas ambik anak sedara kat Sekolah Bintang Utara tu, kami pergi makan di Pusat Komersil Komuniti Tun Abdul Razak, bersebelahan PH4 - Stesen LRT Tun Abd Razak. Tet. Bawahnya adalah Jabatan Pendaftaran Negara. Apa tujuan saya berada di LRT tu, of course lah nak guna kemudahan awam tu kan.

First time user nih. Touch n Go just depend on MYKAD. Memang berbaloi-baloi ada MYKAD nih. Boleh buat ATM and macam-macam lagi. Dari LRT tu, saya pergi ke PH5 Bandar Tasik Selatan. Boleh bayangkan tak macam mana seorang gadis yang …

MIHAS 2014

Assalamulaikum dan salam sabtu.. 
Semalam, 10 April 2014. Ok,semua mesti tahu kan semalam 10 April. Semalam, aku dan kawan sekelas seramai 18 orang visit Mihas tw.. Mihas 2014 ni bertujuan untuk mendedahkan dan create awareness tentang produk, company, services yang Halal. Halal dari sudut Syariah dan syarak. Company yang mendapat certificate halal dan keunikan produk mereka. Pelbagai produk ada..dari dalam negara, hingga ke luar negara. Dari Malaysia hingga ke Korea. Macam-macam culture ada. Ada dengar orang cakap bahasa thailand, indonesia, korea,taiwan, arab saudi, macam-macam lah. Best. 
Aku try macam - macam makanan. Contohnya Susu Kambing dari Malaysia, Sosej dari Taiwan, Biskut  dari Australia, Kurma di booth negara Arab Saudi, dan banyak lah. Pau pun sedap. Semua sedap. Tapi dah campur - campur makanan bagai, naik pening kepala. Haish. Dari Padang Jawa menaiki KTM pukul 8.36. Kat Padang Jawa, xdelah sesak sangat. Sampai kat KL Sentral pukul 9. Kena interchange dengan LRT. Seb…

Hidup seorang pelajar

Assalamualaikum dan salam malam rabu.
Saya rasa registration day untuk second intake post graduate student sudah berbulan bulan. Walhal, baru tiga minggu kuliah berjalan. Macam hal dan kerenah pensyarah kan. Maklumlah kami hanya budak segar graduasi (fresh graduate). No working experience like you all. Pensyarah expect kami more. Unfortunately, kami expect diri kami freshier. Tanyalah nama tokoh yang pelik pelik, memang confirm pensyarah yang tanya tu akan jawab sendiri soalan yang ditanya. Baguslah. Sharing is caring. 
Peringkat pasca ijazah ni, boleh dikatakan tiap kelas ada assignment. Due date next week. Presentation 2 rows per days. My god. So exhausted. Awak tanya diri awak. Siapa yang suruh awak belajar lagi. Saya nak belajar lagi sebab saya masih cetek dengan ilmu. Masih banyak benda baru yang menanti saya jika saya belajar. Saya belajar kerana Allah. Kerana perlu ada seseorang yang bertindak untuk mengubah destinasi saya. Bukan destinasi anak bangsa. Itu adalah tujuan uitm.

Hantaran kahwin yang siap digubah oleh kami.