30 June, 2012

mungkin masuk kalau ganti gambar kartun ikut kategori. Jom tengok. 

 AZREEN suka Danbo

Budak atas cakap umul suka powerpuff girl. tapi.............
sebenarnya umul suka sailor moon. Ouch seksinya sailormoon nie.:3


Nanti saya sambung lagi ye. Nak g beli hadiah untuk  jiran sebelah. BYE!
okay I'm back.


Mila suka kucing. nilah kucing Mila.Jumpa kucing je mila jadi kucing. Meow meow.


lagi lagi yaya yang sempoi, yaya suka makan macam bawah nie. :3

dan bear ini saya nak kasi kepada akak wani.

 Ini adalah spongebob dari nogori sembilan. Siapakah dia? teng teng teng itulah fida.

Ni adalah akak puteri. Kartun ape yg paling sesuai untuk sidia? Mungkin yang ini okay. 
Boboi boy kuat, Kena kecikkan sikit gambar ni.
 

Okey lastly sheril yang agak agak ape eh. huhu
bagi dia kartun nie la.

Yes, akhirnya siap jugak. Siap mengedit belog. hehe. Tension jugak buat benda ni tapi bolehla slow-slow belajar kan. Orang xde skill macam aku pun dapat buat. Terbaik

29 June, 2012

Keciwa keciwa keciwa
itu je yang termampu aku katakan kepada paper fin 533 personal financial planning.
Kenapa soalan nye kacang sangat dan sangat senang, senanga, senang
sampai aku rasa kosong-kosong.
Aku redho ya allah.
Apapun keputusan nanti aku redho.
Benar, salah aku yang tidak buat banyak latihan.
Apalah nasib aku.
Meratapi kegagalan ini.
Harap-harap lecterur bantu. Dapat lepas pun tak apa.
Semoga semua yang ambil subjek FIN533.
Dapat result bagus.
Insyallah.
go go go. :3

27 June, 2012

QMT425. Selamat tinggal pada kau
Kerana aku telah berjaya menjawab pertanyaan kau..
Jawapan betul atau tak aku xtahu.
Janji sudah lepas.
Aku redho je dapat keputusan ape-ape.
Sebab aku rasa mungkin masa aku  berstudy x cukup lagi.
Sebab tu xconfirm dengan jawapan aku.
Tapi Alhamdulilah. Dengan happynya aku ucapkan selamat tingaal kepada kau.
Semoga kita berjumpa lagi.

26 June, 2012

budak budak kecik


1.Tomorow term goal
 final examination.

2.Crucial term goal
Go back home

3.Immediate term goal
Semester break: part-time job

4. Important term goal
Buy Raya EID stuff. :)

5.Waiting term goal
Ramadhan Al-Mubarak

6.Necessary term goal
License motor or car

7.Future term goal
Find a partner

8.More upcoming goal...

22 June, 2012

Semoga Berjaya

Kejayaan itu sangat indah jika dikecapi.
Nak berjaya mestilah ikut cara yang betul.
Untuk final exam kali ini nak cuba buat yang terbaik.
Jom kita mulakan dengan perkara yang senang dulu:

1.Deactive akaun facebook
2.Deactive akaun twitter

Yeah, sudah berjaya.
Sudah deactive kan, jadi jangan berani cuba nak buka lagi.
 Anda mesti berpegang pada diri anda.
Jangan jadi hipokrit.
Kalau nak berjaya anda perlulah berkorban segalanya.
Ingat kejayaan milik setiap insan.

3. Tetapkan masa untuk belajar.

Masa belajar mesti tetap. Contohnya maksimun 5 jam sehari. Pukul berapa. Target nak habis sampai bab mana. Itu mesti tahu. Ye kawan-kawan.

4.Ikhlas

Belajar mestilah ikhlas dan yang penting niat kerana ALLAH s.w.t.
Kawan-kawan bukan niat untuk menewaskan orang lain. Niatlah yang akan membentuk jati diri kita untuk menjadi lebih baik.

5.Tawakal

Setelah anda berusaha.Study. Berdoa kepada ALLAH dan tawakal. Semoga mendapat hidayah daripadanya.
Dibukakan hati untuk menjawab soalan.

6.Redho
Akhirnya, anda perlulah redho. Usaha anda pasti membuahkan hasil. Semoga berjaya dan selamat menempuh kejayaan.

seredupmaya endless.
Jadilah seperti Pantai.
Segala dosa akan terhapus taatkala Ombak datang menghempas permukaanya.
Hati yang brutal tidak semestinya selalu brutal.
Didalamnya terkandung satu taman bunga yang sungguh indah bersemi.

Jangan membawa kesedihan terlalu lama. Bahaya mungkin memakan diri.
Hidup yang indah mestilah bermula dari anda.
Ingat Allah sentiasa disisi tak kira masa dan ketika.

Think positive and remember Allah.
~seredupmaya~

Hati yg pilu

Betulla kata orang, setiap orang ada cara tersendiri. Sama juga dengan aku.
Aku buat macam tu. Setelah penat buat semalam tanpa sesiapa menemani. Tiba-tiba direject segalanya.
Betapa pilunya hati. Usaha aku tidak dihargai (menyanyi lagu)
Yes, selepas ini aku akan lebih berusaha. Mungkin aku akan menemui pelangi yang lebih cantik. Tapi tidak hari ini.
Mungkin hari esok. Siapa tahu kan. 

p/s:counting to final exam. Best wishes from seredupmaya.

20 June, 2012

d'maya belog is under construction. Sorry for any problem.

sincerly:seredupmaya

19 June, 2012

Adam vs Hawa

Benar kata orang, bila umur dah meningkat 20-an, itulah masa yang ideal untuk berkasih. Berkasih secara halal okay. Jangan salah paham. Mesti golongan hawa yang single tu tengah risau kan. Sekarang trend perigi mencari rimba. Eh,silap timba la.
Umur dah 20 tahun 9 bulan ++ . Lagi 3 bulan genap la 21 tahun kalau xsilap, betul dah kalau ikutkan surat beranak. Nampak tak muka I yang tengah risau nie. Sampai jadi kosong, kosong.
 Kawan-kawan ramai dah bertukar status dari single ke engaged, ada pulak yang dah ada anak. Happy family betul. Bagusla semoga bahagia ke anak dan cucu.
Mula-mula masuk belajar, bukan SPM tapi atas sikit pada diploma. Awal-awal lagi mak dah pesan. 'Akak pergi belajar ye, jangan mencuci mata sangat, jangan menggatal.' Masa mak pesan tu baru ada niat nak menggatal. Haha. Bukan menggatal sangat pun, tapi mencari jejaka idaman. Bukan ke zaman timba dan perigi.Orang cakap chill la dulu,cuci-cuci mata.
Kita kena ikut trend, kalau tak ketinggalan zaman. Nak jadi katak bawah tempurung ke?
Berbalik kepada kisah tadi iaitu jodoh. Selepas 3 semester belajar dan tahun nie tamat la 3 semester itu. Pelik.. Mak asyik tanya, dah ada ke belum. Apa yang ada apa yang xde. Haritu bukan main marah lagi, sekarang menyokong pulak suruh cari jejaka. Ayoyo, pening betul.
Mungkin, mak xsabar nak tengok anak dia sorang ni kahwin. Hehe. Gatal.
Hawa diciptakan untuk Adam dan sebaliknya. Kalau dah ternyata adam untuk Hawa, bolehkah kita menunggu sahaja. Ianya tidak datang bergolek. Usaha dan Usaha.Mana tahu, mungkin  Adam sedang menunggu anda di luar sana. Berkasih tidak semestinya sampai ke jinjing pelamin. Itulah hakikat kehidupan dunia sekarang. Berkasih dengan orang lain, berkahwin pulak dengan?
Selamat bertemu wahai Adamku.Aku menunggumu.

seredupmaya.

10 June, 2012

Shot a star.

Sometime people makes me angry.
When it comes to the important situation such as assignments.
We want to make it perfect but there is someone who play a win win situation.
Without realize their mistake and keep acted cool in front of us.
Become annoying like annoying Orange.
Do not join for practices and do not accept others opinion but try to give a reason to blame others.
ACTION.
Are this kind of people really exist?
for me yes, this kind of people really exist but only for sometimes.
I wondering....
Nobody perfect.
That i know but why not we as human try to satisfy others and ourselves regarding to the important matter.
At first, if  you don't want to give any commitment with us just GO.
Do not waste your time with us because we are expecting the best from you.

Guys, remember do not make others feel annoying with you because it is Bad. 


aNnoying orange

hey apple


03 June, 2012

semuanya terjadi dalam 1 minggu

balik penang tumpang kawan. berhenti di tol sg.dua. malangnya tempat rehat sebelah sana. macam mana nie? try kol abg aku. abg cakap kena lintas tol la. OMG. camne nak lintas tol yang panjang dan banyak kereta tu.

10 minit berfikir, berdoa kepada Allah agar diberikan hidayah. satu langkah aku bergerak mendekati tol. tiba-tiba ternampak encik cina yang selamba rock melintas tol. Ape lagi aku pun cepat-cepat membimbit beg aku yang penuh muatan ni ikut sama melintas tol. Tak percaya sekarang ini aku tengah melintas tol. Untuk apa aku melintas tol sebab aku belum menunaikan sembahyang zohor lagi.

Alhamdulilah, solat zohor sudah ditunaikan. Tengok jam sekarang pukul 4.10. Sudah menghampiri waktu asar. 4.30 azan sudah kedengaran. Alahai ramai pulak manusia datang ke surau untuk menunaikan solat asar. Aku tunggu mereka usai dulu sebelum aku pulak yang solat.

Sebenarnya pada masa yang sama aku menunggu ketibaan abgku untuk menjemputku kerumahnya. Aku datang ke penang sebab ingin pulang kerumah akakku. kebetulan akak aku sedang membuat lesen dia dekat jpj bukit mertajam. Dia ajak sekali duduk dekat hotel dia.

Buzy betol kakak aku,malam-malam pun keluar berhibur bersama temanya. Sosial. Aku tidak boleh cakap apela. Pukul 2 baru pulang ke hotel. pastu keluar lagi. Pukul 4 baru pulang. Huh, kepenatan kesian dia. Tapi apa boleh buat dia merelakannya. Biasalah busineswoman berjaya kan. Sibuk memanjang.

Keeseokan harinya, awal pagi lagi kami ke stesen bus butterwoth naik bas pulang ke sg.buloh. 4 jam perjalanan sampai ke Restoran jejantas sg.buloh. Dah sampai kt rumah di Taman matang jaya. Rehat sekejap. Malam tu keluar g makan dekat Restoran Garden di oNE utama. Amboi, mahalnya. aku makan je apa yang diorder. X larat nak makan. menbazir je kan.
Hari ke 2 . keluar pukul 6 ptg dan destinasi kali ini adalah RED BOX. pandai ke aku menyanyi. Okla not bad. Satu kepala 40 ringgit. Makanan disediakan. Heavens, nak makan ape ada disediakan. sushi,spageti,nasi bermacam laut,aiskrim,seafood,itik,ayam,lamb,unta,salad,lala,kek,kuih,coklat,maruku. Ta tahu nak makan ape banyak sangat. dari pukul 8.00 hingga 11.00 malam duk karaoke. Mikrofon dapat 3 je. Kami ade 5 orang termasuk bibik. Bibik xnyanyi dia ikut mimik mulut je tuoun kalau ada lagu indon. hehe
pukul 11.30 balik,penat menyanyi dan makan.

3 hari di SG.BULOH. esoknya aku balik kg halaman di besut,terengganu.3 hari di kampung. Buat bubur lambuk satu kawah besar dan sedekahkan kat semua org kampung. Penat duk mengacau tapi berbaloi. Aku kurang menggemari bubur lambuk.

begitulah cuti seminggu aku habiskan. Penat tapi bermakna. Bersama keluarga. Walaupun banyak kerja belum disiapkan. :D