28 May, 2011

hobiku

prof:masa itu apa?
aku:EMAS!!
prof:salah... masa itu berlian.. hakhakhakhak..
ingt lgi oo masa kelas law dulu.. apelah prof nie..
huhuuhuhu.. aku bukannya nak cerita tentang prof tu.. tpi tu cuma starting je.. xde idea kan..huhuhu
okok.. 

hobi aku ialah memancing.. nie semua abg dan ayah aku punyer pasal la.. sebab kalau ada je masa terluang mesti dieowang ajak aku sekali.. ape lagi aku pun ikot je la sebab borink jugak asyek terperak je dalam rumah.







cantik kan pemandangan waktu senja di sebalik jeti..
best giler.. ikan yang aku dapat adalah dalam 10 ekor..
jappp,.. anak ikan je kayy.. tapi daripada xdapat langsung.. ok kan.. ehehehe
tengok gambar sebelah tu.. tu adik aku yang perut buncit.. muahaha.. nampak x perut die..
xdalah gurau je.. jangan marah..


 lokasi:Jeti Kuala Besut North Side
masa:5.00ptg-8.00mlm

08 May, 2011

akhirnya

alahmdulilah dah habes paper exam for this semester..
har har lepas ini kena tengok result muet la pulak kan..
yea2.. malam ini nak naik bas nak balik kampung..
wahhh rindu sangat ini dengan bantal peluk aku tu..
waaaaaaaa......
ta sabar nak balik kampung..
ya Allah selamatkan lah perjalanan aku kembali ke tanah air,Terengganu
semmoga selamat sampai..
lamanya cuti semester kali ini.. 4 bulan .. lamanya..
ape lagi..jom buat duit..
sesiapa yang nak jumpa aku please la jumpa dekat KFC :)
har har.. dan please belanja aku.. hahaha
bukan apa saje jew.. janganlah takut pulak nak jumpa aku.. hahahaha
ok.ok.ok.ok.ok
dah dah dah dah cukup..
dah malas dah penat jangan banyak songeh nga aku..
aku cuma nak gitau..
aku memang cool.. hahahaha
whatever la weh.. sempat agi nak tulis post baru..lepas ni kena cari bas..
huhuhu.. so byebyebyebyebyeyye...

07 May, 2011

keliru lagi

disaat diriku ingin membuat kata putus
ahh,mengapa bayangan sidia datang lagi menghantui diriku. apakah makna semua ini. tidak pernah aku berani untuk mengerti dan tidak akan aku pernah untuk aku menggungkapkannya.
siapa kata aku takut. tidak,aku bukan seorang yang penakut. ahh,aku cuma keliru.. bagaimana untuk membuat keputusan untuk memilih siapa yang terbaik antara mereka. kenapakah aku ditemukan dengan mereka? ape sebabnya? ada sesiapa yang boleh tolong jawabkan...
mimpi yang hadir,kenangan yang berlegar-legar dalam ingatan bagaimana hendak aku lupakan sedangkan diriku menegah untuk menginggatinya lagi..
ohh,tidak.. persetankan itu semua.. mungkin suatu hari akan ada sinar petunjuk kepadaku. aku berharap begitu.
please,someone.. give me some reason to make me choose you. are you better than him?
if i know where it will begin and where it will end,i will make sure that i will never ever let you go,if you are the right person  for me...
let me decide then between you..
but why should me?
i always questions myself how i can be the middle between you olls.
i dont want to,but i must face it..
eventhough its very painful for my heart...
ahh,i'm getting tired for almost a period of time..
you,please help me and support me if you love me!


p/s:why it is so easy to like someone but its very hard to forget the person that we like. why? why?

06 May, 2011

masa ditunggu

alhmdulilah.. akhirnya masa yang ditunggu telah tiba.aku terpaksa post nie awal-awal nanti takut tak sempat sudah. lepas paper terakhir tamat bolehlah dengan suka hati aku ingin pulang ke kampung. buat keluarga yang tersayang wait for me buat kawan-kawan yang sudah pulang ke kampung masing-masing selamat bercuti. dan buat si dia yang diingati selalu sihat kah kamu? semoga kamu sihat selalu.. haha.. cuti 4 bulan ini aku nak stay dekat terengganu je. tak nak kemana-mana.. balik kampung ini nak ikot family pergi memancing ikan. wah,bestnya kalau dapat pancing ikan sungai. bolehlah masak buat lauk. haha
beginilah kehidupan di kampung.. best kan.. :)

03 May, 2011

rumput dan kasih sayang

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am.
Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :

Pelajar : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang? Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?

Cikgu : Oh, awak nak tahu ke? Emmm... baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye... mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.

Pelajar : Baiklah... apa yang saya harus buat?

Cikgu : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang paling cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.


Pelajar : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh. Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
Cikgu : Mana rumput yang cikgu suruh petik?

Pelajar : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang , saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.

Cikgu : Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang.