23 October, 2012

Holiday holiday

Cuti midsem kali ni sekali dengan cuti raya haji. Hampir dua bulan tak balik kampung. Suka tengok member2 semangat tahap gaban nak balik kampung. Haha. Ada yang pulang dengan family, memandu kereta sorang2 dan aku macam biasalah naik bas je. Bas je pun tiket mahal 60 tau. I paid okay.

Jadi sudah lengang rumah sewa sebab sorang2 dah balik. Biasanya siapa yang balik awal, maka dia datang lewat. Maksudnya cuti lebih la kan. Untuk cuti kali ni aku bawa buku teks satu sahaja, harap2 disentuh la bila cuti nanti. Amin.

Haa, tiket bas aku pukul 8.15 malam. Tempat duduk dia paling depan sekali belakang driver. Bayangkanlah macam mana nak tidur atas bas nanti. Huuuaaaa. Bawak spek itam la, baru tak nampak cover sangat kan. Hihi.

Itulah sahaja yang dapat dicoretkan untuk seketika ini. Memandangkan malam ni dah balik kampung. Selamat Hari Raya Aidiladha. :)
Ni ada pantun untuk semua, original dari aku.

                 Esok hari raya aidiladha,
                 Itulah hari yang dinanti-nanti,
                 Makan daging confiirm banyak gila,
                 Hati-hati nanti terlekat celah gigi.

Jangan lupa tengok cermin.nanti orang tengok malu. COVER. :D


19 October, 2012

Tengah fikir ni. Masih berlegar-legar dalam fikiran. Hmmm nak bawa apa balik kampung hari selasa ni. Rasa macam tak nak bawa apa-apa. Tapi hari raya haji kan. Meriah kot kat Terengganu. Best giler. Makan daging la seminggu jaawabnya. Hehe tak mengapa daging is my favorite. Walaupun last sekali terlekat kat gigi. Itulah sapa yang tak pandai makan daging pasti akan melekat kat gigi.

Tak sabar nak balik. Minggu duduk kat u nie pening kepala. Macam2 hal. Banyak kerja tak siap lagi. Kalau balik rumah je baru dapat rehat betul2. Tapi masih dibebani tugasan yang berlambak2. Lumrah jadi student. Nak bawa baju sikit je lah untuk cuti midsem ni. Satu beg je. Beg laptop. Ok. Nice.

11 October, 2012

Hari ke sebelas dalam bulan oktober.. Alahmdulilah, dah masuk minggu ke 5 untuk semester 4.
Assignment pun dah mula berlambak. Bagi setiap subjek, assignment agak mencabar. Antaranya interview dengan founder syarikat yang menjalankan bisnes. Lepas tu, kena uruskan training program dan kena buat domestic inquiry bagi misconduct. Bunyi assignment tu macam best dan menarik kan.. wait and see je lah

Bagi training program, ahli jawatankuasa (ajk) telah pun disenaraikan. So sesiapa yang tercalon  kenalah memainkan peranan masing-masing since tak nak kejadian macam semester lepas berlaku. Kerja secara backwards,susah..hasilnya habis semua effect markah untuk final. Tiada unsur jenayah ye,tiada kena mengena yang hidup ataupun yang telah pergi..

Hari ini hari khamis means satu hari yang padat dengan jadual dari pagi pukul 8 straight to 6pm. Bayangkanlah. Nasib baik hari ni bumi sejuk. Terima kasih Allah sebab bagi rahmat untuk bumi seri iskandar. Hati pun berubah menjadi sejuk walaupun dalam kelas agak layu a.k.a mengantuk. Hari ni perangai pun agak gila-gila. Sebab ubat dah habis. Oh my GREENFIT, macam manalah hidup lepas ni tanpa ubat. Awal-awal lagi doktor telah pesan, kalau tak da ubat ni, bahaya. Penyakit akan datang menyerang. Eeee, menakutkan. Sesiapa jangan dekat.

Antara perkara yang terjadi setelah kehabisan ubat......

1.Ajak member masuk bawah payung, takut diberak oleh burung yang berterbangan selepas hujan.
2.Ketidak dengaran ekoran telinga semakin mengecik.
3.Pura-pura dengar dalam kelas,sebenarnya sedang tidur.
4.Gelak yang terlampau, sampai sakit perut.
5.Membaham dua bungkus roti masa lecterur tengah mengajar.
6.Minum air member sampai habis.
7.Beli jajan 20 sen.
8.Mengusya technician uitm
9.Mengidam stiletto untuk simpan dalam almari.

peace :D




07 October, 2012

 Entry pertama

Hari ketujuh dalam bulan oktober. Ada apa dengan bulan ini? 
Ms.octopus? Oh tidak tidak. Sebenarnya aku rasa lega sesangat, lega sebab program ukhuwah dah habis
Biasanya bila ada program cmni cuti hujung minggu memang tak de erti nak rehat, Lagipun program ni berlangsung lama lah plak. Dari ceramah, senam robik, sukan dan malam kebudayaan..Semuanya sudah.

Angan-angan nak main badminton. Bukan pakar macam Lee Chong Wei tapi terror jela. Sebab dah biasa main kan. Lepas tu tengah semangat tunggu nama untuk turn aku. Nama pulak yang tak dipanggil.Dah ready tahap babeng dah.. Tension la kan time tu, tak de plak dimentionnya ada pembahagian group ke hape ke..Buat panas je kan,dahla tengah terik tengahari..So, apa lagi ambik keputusan nak balik..

Bila dah balik,..Bak kata pepatah terlajak perbuatan tak boleh nak undur dah. Sebab time tu tumpang kereta member. Kesian pulak kat dia nak suruh hantar kat rumah. So dalam keadaan agak hot aku and the geng meninggalkan padang itu. Memang tak pergi tanya pun dengan budak yang handle badminton tu,
sebab dah tak de mood nak main..management pun cam kelam kabut je tengok.
itu takpelah masing-masing ada kekurangan. tak kisah la

Pasal malam kebudayaan pulak. Overall persembahan menyanyi. ada akustik, lakonan dan macam-macam. Budak part 1 memang sempoi. Itula sebab dieowang menang.. Baguslah supaya dieowang bersemangat lepas ni.

Tapi kan aku rasa untuk tentatif program ni kurang berjaya. Sebabnya kami tak mengenali junior. Sebelum ni ukhuwah berjaya la jugak kenal-kenal dengan junior. Macam senior je bersemangat waja untuk menang. Hekhek..  Entahla. 

Entry kedua

Okay, hari ni sangat bosan tsk tsk
Happy sunday. tak tahu nak buat apa. ikut hati kecil nak keluar ambik angin segar
Malangnya, selepas jalinan ukhuwah semua sakit urat. dah macam nenek kebayan.
Hehe. Banyak benda dah buat tetapi tetap bosan.
dari mengedit gambar ke menonton movie, tetap tak hilang bosan tu
kalau tengok movie, dah berkali-kali tekan butang skip. asyik skip memanjang. Last last tutup terus lappy
kalau online pulak bukak fb,twitter. dah memang azalinya bosan. buat ape pun memang bosan.
oklah babai.. baik buat kerja sekolah sikit, mana tahu boleh ciapkan.

Entry ketiga

Seharian aku tak makan. Bukan diet tapi jimat. dah boros sangat rasanya. Jimat punya pasal hari ini KFC mali. makan snake plate je. Eja sendiri biar betul ye. sebab aku loghat pelik sikit. Ok. gtg
Usai solat maghrib, aku dan the geng pergi rumah jiran a.k.a kak azi&ustaz zambri. Dieorang buat makan-makan. Hari ini murah rezeki kami semua sebab banyak makanan tapau. jiran2 kami tu baik sebenarnya,cuma masa je tak berkesempatan nak tegur jiran2 kami. Hehe. Jadi, kesimpulannya jangan jugde orang dengan pandangan kasar.
Cukuplah entry untuk hari ini. Penat sebab esok kelas dah bermula. Babai. 

04 October, 2012

Hari ke 4 dalam bulan oktober. Haha. macam hari special je kan. 
Alah, tak de special sangat pun. 
Cuma hari ini walaupun jadual pack giler. dari pagi sampai petang,tapi best tu tetap ada.
 Nak tahu kenapa?
 Kerana dengan izin Allah hari ini aku sudah melangsaikan semua hutangku yang tertangguh pada bulan ramadhan yang lepas. 
Cuma 3 hari ye. Alhamdulilah. 

Lagi satu sebab seronok belajar ekonomi pekerja walaupun agak keliru sebenarnya. 
Hah, masa tengah agak down dan stress tadi time kelas HRD, pensyarah aku jugak ikut emo sikit.
 Eh,bukan sikit... banyak. 
Sampai terkeluar perkataan yang tak sedap didengar(apabila beliau cakap dengan phone ok,bukan dengan kami). Orang penting dalam universiti memang sibuk 24/7. 
Tapi perasaan prihatin memang ikhlas buat pensyarah kesayanganku itu.
 Tengah-tengah dilema dengan stress dan bz tu beliau masih memberi nasihat untuk aku dan kawan sekelas. Dah nama mama kami kan. 

Oklah itu sahaja, bye.

01 October, 2012

Assalam, kelas hari ni cancel sebab madam ada mc, madam ada meeting. Bla bla bla. Risaulah plak sebab banyak kali dah kelas batal. Dah minggu ke-3 tapi assignment langsung takde. Apatah lagi presentation.  Lagi satu sebab banyak kelas batal mesti ada replacement kelas kan. Fuhh. Semester yang agak mencabar tambahan lagi subjek yang agak sukar. Dan lecterur yang agak sibuk.

Ok, nampaknya permintaan aku untuk ada assignment sudah tercapai. Banyak plak assignment aku dapat, subjek Hubungan etnik dan employment act. Due date dua-dua asignment akhir bulan ini. Markah assignment ditentukan oleh diri-sendiri, so nak dapat markah tinggi kena usaha.

Apa-apapun aku harap aku dapat mengharungi semester ini dengan jayanya dan baik. Insyallah. Jika ada kemahuan disitu ada jalan. Dan buat semua kawan-kawan, housemate, semoga berjaya dalam apa saja yang anda ceburi. Wish me luck ok. :D