Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

Holiday holiday

Cuti midsem kali ni sekali dengan cuti raya haji. Hampir dua bulan tak balik kampung. Suka tengok member2 semangat tahap gaban nak balik kampung. Haha. Ada yang pulang dengan family, memandu kereta sorang2 dan aku macam biasalah naik bas je. Bas je pun tiket mahal 60 tau. I paid okay.

Jadi sudah lengang rumah sewa sebab sorang2 dah balik. Biasanya siapa yang balik awal, maka dia datang lewat. Maksudnya cuti lebih la kan. Untuk cuti kali ni aku bawa buku teks satu sahaja, harap2 disentuh la bila cuti nanti. Amin.

Haa, tiket bas aku pukul 8.15 malam. Tempat duduk dia paling depan sekali belakang driver. Bayangkanlah macam mana nak tidur atas bas nanti. Huuuaaaa. Bawak spek itam la, baru tak nampak cover sangat kan. Hihi.

Itulah sahaja yang dapat dicoretkan untuk seketika ini. Memandangkan malam ni dah balik kampung. Selamat Hari Raya Aidiladha. :)
Ni ada pantun untuk semua, original dari aku.

                 Esok hari raya aidiladha,
                 Itulah hari yang dinanti-nanti,
   …
Tengah fikir ni. Masih berlegar-legar dalam fikiran. Hmmm nak bawa apa balik kampung hari selasa ni. Rasa macam tak nak bawa apa-apa. Tapi hari raya haji kan. Meriah kot kat Terengganu. Best giler. Makan daging la seminggu jaawabnya. Hehe tak mengapa daging is my favorite. Walaupun last sekali terlekat kat gigi. Itulah sapa yang tak pandai makan daging pasti akan melekat kat gigi.

Tak sabar nak balik. Minggu duduk kat u nie pening kepala. Macam2 hal. Banyak kerja tak siap lagi. Kalau balik rumah je baru dapat rehat betul2. Tapi masih dibebani tugasan yang berlambak2. Lumrah jadi student. Nak bawa baju sikit je lah untuk cuti midsem ni. Satu beg je. Beg laptop. Ok. Nice.
Hari ke sebelas dalam bulan oktober.. Alahmdulilah, dah masuk minggu ke 5 untuk semester 4.
Assignment pun dah mula berlambak. Bagi setiap subjek, assignment agak mencabar. Antaranya interview dengan founder syarikat yang menjalankan bisnes. Lepas tu, kena uruskan training program dan kena buat domestic inquiry bagi misconduct. Bunyi assignment tu macam best dan menarik kan.. wait and see je lah

Bagi training program, ahli jawatankuasa (ajk) telah pun disenaraikan. So sesiapa yang tercalon  kenalah memainkan peranan masing-masing since tak nak kejadian macam semester lepas berlaku. Kerja secara backwards,susah..hasilnya habis semua effect markah untuk final. Tiada unsur jenayah ye,tiada kena mengena yang hidup ataupun yang telah pergi..

Hari ini hari khamis means satu hari yang padat dengan jadual dari pagi pukul 8 straight to 6pm. Bayangkanlah. Nasib baik hari ni bumi sejuk. Terima kasih Allah sebab bagi rahmat untuk bumi seri iskandar. Hati pun berubah menjadi sejuk walaupun dalam k…
Entry pertama

Hari ketujuh dalam bulan oktober. Ada apa dengan bulan ini?  Ms.octopus? Oh tidak tidak. Sebenarnya aku rasa lega sesangat, lega sebab program ukhuwah dah habis Biasanya bila ada program cmni cuti hujung minggu memang tak de erti nak rehat, Lagipun program ni berlangsung lama lah plak. Dari ceramah, senam robik, sukan dan malam kebudayaan..Semuanya sudah.
Angan-angan nak main badminton. Bukan pakar macam Lee Chong Wei tapi terror jela. Sebab dah biasa main kan. Lepas tu tengah semangat tunggu nama untuk turn aku. Nama pulak yang tak dipanggil.Dah ready tahap babeng dah.. Tension la kan time tu, tak de plak dimentionnya ada pembahagian group ke hape ke..Buat panas je kan,dahla tengah terik tengahari..So, apa lagi ambik keputusan nak balik..
Bila dah balik,..Bak kata pepatah terlajak perbuatan tak boleh nak undur dah. Sebab time tu tumpang kereta member. Kesian pulak kat dia nak suruh hantar kat rumah. So dalam keadaan agak hot aku and the geng meninggalkan padang itu. Me…
Hari ke 4 dalam bulan oktober. Haha. macam hari special je kan.  Alah, tak de special sangat pun.  Cuma hari ini walaupun jadual pack giler. dari pagi sampai petang,tapi best tu tetap ada.  Nak tahu kenapa?  Kerana dengan izin Allah hari ini aku sudah melangsaikan semua hutangku yang tertangguh pada bulan ramadhan yang lepas.  Cuma 3 hari ye. Alhamdulilah. 
Lagi satu sebab seronok belajar ekonomi pekerja walaupun agak keliru sebenarnya.  Hah, masa tengah agak down dan stress tadi time kelas HRD, pensyarah aku jugak ikut emo sikit.  Eh,bukan sikit... banyak.  Sampai terkeluar perkataan yang tak sedap didengar(apabila beliau cakap dengan phone ok,bukan dengan kami). Orang penting dalam universiti memang sibuk 24/7.  Tapi perasaan prihatin memang ikhlas buat pensyarah kesayanganku itu.  Tengah-tengah dilema dengan stress dan bz tu beliau masih memberi nasihat untuk aku dan kawan sekelas. Dah nama mama kami kan. 
Oklah itu sahaja, bye.
Assalam, kelas hari ni cancel sebab madam ada mc, madam ada meeting. Bla bla bla. Risaulah plak sebab banyak kali dah kelas batal. Dah minggu ke-3 tapi assignment langsung takde. Apatah lagi presentation.  Lagi satu sebab banyak kelas batal mesti ada replacement kelas kan. Fuhh. Semester yang agak mencabar tambahan lagi subjek yang agak sukar. Dan lecterur yang agak sibuk.

Ok, nampaknya permintaan aku untuk ada assignment sudah tercapai. Banyak plak assignment aku dapat, subjek Hubungan etnik dan employment act. Due date dua-dua asignment akhir bulan ini. Markah assignment ditentukan oleh diri-sendiri, so nak dapat markah tinggi kena usaha.

Apa-apapun aku harap aku dapat mengharungi semester ini dengan jayanya dan baik. Insyallah. Jika ada kemahuan disitu ada jalan. Dan buat semua kawan-kawan, housemate, semoga berjaya dalam apa saja yang anda ceburi. Wish me luck ok. :D