Skip to main content

Posts

Its 5 February

Recent posts

Cabaran Kempiskan Perut

Assalamualaikum semua..Sudah 2 hari berlalu dengan cabaran kempiskan perut menggunakan asam jawa. Saya banyak google cara caranya. Tapi saya pilih yang paling senang iaitu air asam jawa. Sebelum tidur rendam dua sudu asam jawa dalam segelas air panas. Kacau bagi larut dan biar semalaman. Pagi esok boleh minum.Saya rasa perut saya meragam lepas minum air asam jawa ni. Dia macam simptom cirit birit tapi bukan. Mungkin air tu tengah membersihkan perut daripada toksik kan. Hmm mungkin. Oklah. Baru dua hari try. Kita tengok result sebulan ye. Jangan lupa lakukan side dish plank dan squat untuk mempercepatkan proses itu. ☺Ok bye. Saya akan update lagi.

Social Media

Assalamualaikum semua..Hari ni dah berapa kali tengok Facebook? IG? Dah berapa kali retweet twitter? Alhamdulillah dah banyak spent time di laman sosial. Alhamdulillah. Bagusnya awak. Saya jugak yang ketinggalan. Huhu
Tapikan bagi saya, saya kurang aktif media sosial macam fb & ig. Kalau pos tu boleh bilang selang tahun. Hahaha. Nampak sangat tak aktif kan. Mesti orang fikir saya anti sosial.
Eh taklah mana ada. Saya kaki sosial la cuma bukan melalui media sosial. Boleh terima x konsep macam ni sekarang? Awak rasa macam mana? Saya pun pelik lah dengan individu yang boleh update pos setiap 1 jam. X kisah lah dalam fb atau ig. Kalau twitter tu xpelik la sebab memang platform untuk bercakap sorang-sorang. 😅
Maaflah kalau kawan-kawan saya fikir saya anti sosial. Wassap, wechat ape semua pun saya jarang aktif kecuali sembang dengan yang tersayang dan keluarga sahaja. Tapi satu je saya nak ingatkan, media sosial, gadget gadget jugak, helaian Al Quran jangan di lupa. Walaupun boleh digi…

2018

Assalamualaikum dan salam 2018Apa khabar semua? Harapnya semua sihat. Hari ini first februari 2018. Utk blog saya ini, saya baru nak wish happy new year. Happy New Year Awak!☺Sekarang jam di telefon saya menunjukkan pukul 4.25 pagi. Bateri fon 39%. Data internet masih 4G. Alhamdulillah utk data. Tapi agak frust disini kerana saya tidak dapat melelapkan mata saya. Kalau ikutkan dari pukul 11 masuk bilik landing bersedia nak tidur. Tapi apakah daya, mata menguasai tidur. Saya tak dapat berbuat apa-apa. Sudah dibaca doa tidur berkali-kali, tidak menjadi jugak. HmmJadi, saya fikir baik tunggu subuh dan solat dulu, baru tidur. Kalau tak mesti tak sedar nak bangun solat subuh. Typical people rasanya macam saya kan. Sebab itulah banyak kes subuh gajah. Huhu. Mintak jauh la. ☺ sudah lah. Sampai di sini sahaja post ni. Malas nak tulis panjang panjang. Penat taip. Bye awak.

Happy Teachers Days

Assalamualaikum and hi, todays is 16 May 2015. Again, its a day for teacher celebration. Happy Teacher Days to those who works in teaching profession.To all teachers in the world, Happy teachers days. Hope this year will be a year with excitement, joy and barakah. Do teach us well. Love you alls.


Regards,
Ex-student

How much calories zumba can burn?

How to know the calories burned by doing Zumba? It is very easy. Just follow this little steps.

1. Please select your zumba level. It is in Low, Medium or High level.

To select the appropriate Zumba Fitness work out intensity: Low: You could sing while doing your Zumba Fitness workoutMid: You could talk while doing your Zumba Fitness workoutHigh: You are out of breath and could not talk while doing your Zumba Fitness workout2. Please enter your weight and your zumba workout time. See the picture below for the purpose of illustration.

3. Click calculate. The calories burn is shown. For the real asses to the zumba calories calculator. Click here http://caloriesburnedhq.com/zumba-calories-burned/
Thanks. Happy zumba to all zumbarians. :D
Source: CaloriesburnedHQ.

Kuantiti air ikut berat badan.

Hai kawan-kawan semua. Berapa liter air sehari anda minum. Segelas, dua gelas, tiga gelas or berbotol-botol. Baguslah kalau banyak minum air masak. Tapi cukupkah air yang korang minum dengan berat badan korang tu.