Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2012

Takda duit bukan bermakna kelaparankan?

antara semua menu di atas, yang kerap kali diorder adalah Nasi Putih Paprik sebab banyak sayur. !! Untungla dapat makan best-best. Walaupun dah berada dalam kategori kritikal kewangan dan ekonomi tapi makan jangan tinggal. Sebab tu badan dah jadi macam Bigfoot! @.@

21st snapsop.

Terima kasih.

sensitip. Setiap orang ada masa apabila dia sensitip. Tapi apakah faktor yang menyebabkan seseorang itu sensitip. Tiada kajian yang boleh dipercayai apakah yang menyumbang kepada sensitiviti ini tetapi berdasarkan pemerhatian sepanjang kehidupan selama 21 tahun ini, antara faktor yang menyebabkan seseorang itu sensitip adalah satu,mungkin seseorang itu mempunyai hati yang kecil ataupun 'small heart' atau kecik hati. Biasanya orang yang mempunyai hati yang agak kecik akan berfikiran tertutup. Kadang-kadang seseorang yang berhati kecik ini mempunyai pemikiran yang kritikal iaitu bersangka tidak baik terhadap orang lain. Ok, faktor seterusnya adalah sensitip ini akan hadir bila seseorang itu mempunyai masalah atau tengah stress. Apabila orang sekelilingnya buat lawak tak berapa nak lawak, individu ini akan membawa hati yang lara maksudnya menjauhkan diri. Ada juga individu yang senyap apabila menghadapi masalah, dengan berdiam diri dalam masa yang tertentu, selepas keesokan harin…
Hari yang indah. Kenapa? Alhamdulilah, kerana aku masih bernyawa pada hari ini. Hari ini juga dapat terima skrol dari pihak uitm. Bukan skrol grad tapi skrol sementara menggantikan sijil anugerah dekan. Mungkin sebab kekurangan bajet, kali ni majlis makan cuma diadakan di dewan kuliah utama. Makan pulak bawah khemah. Hidangan Nasi Pelangi lauk ayam masak merah, daging gulai, paru yang ada kuah, arca buah, kuih-muih.

Kali ni, ramai wakil program kami, seramai 52 orang tetapi dari jumlah semua tidak seramai program lain. Majlis yang meraikan pelajar macam ni memang di tunggu-tunggu. Nak tahu sebab apa? Sebab dapat makan mewah, sekali setiap semester. Kalau ada rezeki, Alhamdulilah.

Hari ni selepas makan Nasi pelangi, rasa mengantuk yang teramat. Sebelum ni boleh dikawal lagi. Mungkin sebab makan awal. Perut dah kenyang, mesti mengantuk. Mungkin. Masa majlis ni tengok semua orang pakai baju cantik-cantik. Aku, pakai ala kadar je. Tapi tak mengapa. Kena bersyukur dengan apa yang ada. Cub…

Cukupla odah oii..

REFRESH. REFRESH. REFRESH.berapa kali nak tekan F5. bosannya dengan kau ni mini samsung a.k.a odah. asyik loading je. Hari tu sebelum format guna window XP tak de masalah langsung. Tapi lepas format window 7, dah slow lagi pada siput. Tekanan perasaan. Takkan nak kena format sekali lagi. Once again? Oh tidak. Mahal format ni 40 ringgit. Kalau dah orang yang azalinya kurang sabar memang g format terus la kan. Tapi aku? @#$%

So mulai sekarang, kena belajar bersabar dengan makcik odah ni. Ahh, tak kira lepas ni nak buang terus dalam sungai belakang rumah. Ketidak sabaran!! Nasib ko la odah. Duhhh.
Nak buat assigment pun tersekat-sekat. - -'. Cubaan. Kalau nak bukak facebook tu memang tak la kan. .....
dah dah la buat hal odahh oii. kaulah yang menyebabkan stressor dalam hidup aku. ODAHHH..