28 November, 2012

Takda duit bukan bermakna kelaparankan?

Nasi love pattaya RM4.00

Bihun Goreng RM4.00

Nasi Goreng Sotong RM4.00

Nasi Goreng Thai dan telur mata RM5.00

Teh o ais, teh o ais, Epal susu, Air suam, Milo ais

Kewtiau Tomyam RM3.50

Nasi putih paprik RM3.50

Bihun Sup RM3.50

Durian 1 longgok 10 ya je ye..
antara semua menu di atas, yang kerap kali diorder adalah Nasi Putih Paprik sebab banyak sayur. !! Untungla dapat makan best-best. Walaupun dah berada dalam kategori kritikal kewangan dan ekonomi tapi makan jangan tinggal. Sebab tu badan dah jadi macam Bigfoot! @.@

23 November, 2012

21st snapsop.

21 tahun sudah..

potong kek 21st

happy family outing

cantik.

21 November, 2012

Terima kasih.

sensitip. Setiap orang ada masa apabila dia sensitip. Tapi apakah faktor yang menyebabkan seseorang itu sensitip. Tiada kajian yang boleh dipercayai apakah yang menyumbang kepada sensitiviti ini tetapi berdasarkan pemerhatian sepanjang kehidupan selama 21 tahun ini, antara faktor yang menyebabkan seseorang itu sensitip adalah satu,mungkin seseorang itu mempunyai hati yang kecil ataupun 'small heart' atau kecik hati. Biasanya orang yang mempunyai hati yang agak kecik akan berfikiran tertutup. Kadang-kadang seseorang yang berhati kecik ini mempunyai pemikiran yang kritikal iaitu bersangka tidak baik terhadap orang lain. Ok, faktor seterusnya adalah sensitip ini akan hadir bila seseorang itu mempunyai masalah atau tengah stress. Apabila orang sekelilingnya buat lawak tak berapa nak lawak, individu ini akan membawa hati yang lara maksudnya menjauhkan diri. Ada juga individu yang senyap apabila menghadapi masalah, dengan berdiam diri dalam masa yang tertentu, selepas keesokan harinya dia akan ceria semula. Okay, bagi saya pula antara sebab menjadi sensitip adalah kerana pada waktu itu saya mempunyai moral yang agak rendah, atau pun moral down .......moral okay bukan gula dalam darah . Tetapi kebaikan sensitip adalah kita akan menjadi lebih alert dan memperbaiki diri sendiri dan mungkin hubungan kita dengan orang sekeliling akan bertambah baik... Insyaallah.

Entri kali ini tidak ada kena mengena mengenai isu sensitif. Semalam bersamaan 20 November 2012, berniat ingin ke foodfair. Berkira-kira untuk mengisi perut yang kosong. Banyak makanan yang diidamkan contohnya aiskrim seringgit, laksa dan macam-macam. Dah nama foodfair, memang dunia makanan la. Tapi harapan untuk makan hampa apabila sahabatku memaklumkan bahawa foodfair itu hanya kecil-kecilan. Frust# frust#. Sebenarnya memang taknak pergi sebab mengantuk dan penat. Tak cukup tidur. Nak study untuk test. Tapi ringankan jugak diri ini untuk pergi. Jadi sebab takde foodfair tu tujuan asal pun melencong. Pergi je lah kat tasik katanya nak release stress nak tangkap gambar. Rupanya memang dah dirancang awal-awal. Budak-budak ni buat suprise parti. Kalau nak diikutkan entri yang lepas adalah hari yang betul. Disebabkan keletihan dan terkejut, aku takde perasaan atau orang cakap tengah loading pun ada. Rasa macam nak pitam. Tetapi memang tak dijangka-jangka kerana mereka-mereka ini meraikan seorang sahabat yang tidaa apa-apa ini a.k.a akulah dan seorang lagi sahabat yang diraikan. Rasa terharu dan gembira tetapi hanya Allah s.w.t yang tahu. Terima kasih buat sahabat semua. Dan pengalaman yang best adalah memgambil gambar bersama- sama tanpa rasa malunya walaupun ketika itu ramai manusia tengah berjogging. Sampaikan satu saat, menghalang laluan para pejogging di tengah jalan sebab bagi laluan kepada kami untuk berposing. Terima kasih, terima kasih. terima kasih daun keladi, terima kasih tak terhingga kepada semua yang menggunakan teknik yang agak dahyat iaitu semata-mata untuk melihat hari jadi aku, dieorang selongkar purse aku. ishhhh2. Aku juga nak minta maaf bukan niat nak menyembunyikan tarikh penting tu tetapi aku cuma tidak suka menghebohkan kepada semua, aku bukanlah sesiapa dan hanya orang yang benar-benar ikhlas dan mengenali aku sahaja akan berusaha untuk mencari. Terima kasih kepada jurugambar.

08 November, 2012

Hari yang indah. Kenapa? Alhamdulilah, kerana aku masih bernyawa pada hari ini. Hari ini juga dapat terima skrol dari pihak uitm. Bukan skrol grad tapi skrol sementara menggantikan sijil anugerah dekan. Mungkin sebab kekurangan bajet, kali ni majlis makan cuma diadakan di dewan kuliah utama. Makan pulak bawah khemah. Hidangan Nasi Pelangi lauk ayam masak merah, daging gulai, paru yang ada kuah, arca buah, kuih-muih.

Kali ni, ramai wakil program kami, seramai 52 orang tetapi dari jumlah semua tidak seramai program lain. Majlis yang meraikan pelajar macam ni memang di tunggu-tunggu. Nak tahu sebab apa? Sebab dapat makan mewah, sekali setiap semester. Kalau ada rezeki, Alhamdulilah.

Hari ni selepas makan Nasi pelangi, rasa mengantuk yang teramat. Sebelum ni boleh dikawal lagi. Mungkin sebab makan awal. Perut dah kenyang, mesti mengantuk. Mungkin. Masa majlis ni tengok semua orang pakai baju cantik-cantik. Aku, pakai ala kadar je. Tapi tak mengapa. Kena bersyukur dengan apa yang ada. Cuba bandingkan dengan orang yang takda tu.

Esok semoga Allah bagi peluang untuk aku teruskan kehidupan. Masih banyak yang belum dipelajari. Dan esok petang ada test ENT. Semoga dipermudahkan menjawab. Oklah, Happy berhujung minggu. Ingatlah orang yang tersayang.

04 November, 2012

Cukupla odah oii..

REFRESH. REFRESH. REFRESH.berapa kali nak tekan F5. bosannya dengan kau ni mini samsung a.k.a odah. asyik loading je. Hari tu sebelum format guna window XP tak de masalah langsung. Tapi lepas format window 7, dah slow lagi pada siput. Tekanan perasaan. Takkan nak kena format sekali lagi. Once again? Oh tidak. Mahal format ni 40 ringgit. Kalau dah orang yang azalinya kurang sabar memang g format terus la kan. Tapi aku? @#$%

So mulai sekarang, kena belajar bersabar dengan makcik odah ni. Ahh, tak kira lepas ni nak buang terus dalam sungai belakang rumah. Ketidak sabaran!! Nasib ko la odah. Duhhh.
Nak buat assigment pun tersekat-sekat. - -'. Cubaan. Kalau nak bukak facebook tu memang tak la kan. .....
dah dah la buat hal odahh oii. kaulah yang menyebabkan stressor dalam hidup aku. ODAHHH..