Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

Masa berlalu

Assalamualaikum.. dan salam bulan febuari...

Pejam celik - pejam celik its the end of febuari. Kan. Sekejap je masa berlalu. It only the beginning. Ini baru permulaan, permulaan kepada bulan baru. Bulan yang bakal di tempuhi mungkin lebih berliku dan mencabar. Maklumlah cuti semester bakal melabuhkan tirai. Serba tak kena rasanya, semakin resah gelisah jikalau memikirkan cuti dah nak habis. Ohhhhhhhh.. Sebenarnya banyak lagi perkara yang aku hendak lakukan tapi tak kesampaian. Yelah,mungkin banyak kekangannya. Duit takda, itu takda, ini takda, apa-apa pun takda.. tapi aku Bersyukur sebab aku ada dia !. Alhamdulillah.

Yes! Akhirnya hari yang dinanti tiba. Masa berlalu dengan pantas sekali. Semalam baru terasa demam exam, sekarang demam darjah celcius. haha. Syoklah. Lain kali tak mau dah cuti semester di negeri orang. Mungkin best tapi tak jugak. Sesetengah orang suka, lantak dialah. Inikan kisah aku,biarlah aku tentukan sendiri jalan cerita dia macam mana. Jangan masuk campur.

Shuuuh~…

Apa Kabar

Assalamualaikum dan selamat petang....

Baru sudah makan. Lega rasanya bila perut dah diisi. Takde lah dia meragam-ragam mintak nasi. Aku pelik time cuti ni tabiat aku ialan bangun awal. Pukul 6 dan apa yang mengejutkan adalah lepas bangun dan solat subuh, aku tak sambung tidur tapi aku baca buku. Buku apa? Buku Lawak kampus yang tebal tu.. Memang buang tabiat kan. Pepagi hari baca buku lawak..

Hari ni penat sangat. Nak tahu kenapa? Sebab hari ini kerja mendesign bilik my nephew. Dari katil single tu kepada katil Queen. Cantik bilik my nephew, cat kaler ungu.. Nampak macam moden je dari sebelum ni. Apa yang memenatkan adalah bila time nak angkat katil queen tu naik tingkat atas. Memang berat nak mampus. Mungkin kalau orang lain yang badan kecik tu,confirm-confirm tak larat nak usung 2 orang je. Nasib baik aku dah ada ilmu taekwando. Jadi setakat angkat tu boleh la tahan. Macam cakap besar lah plak.. ishk2..

Aku rasa mesti semua member tengah cuak menunggu result kan. Lagi 3 hari result…

Isu semasa

Assalamualaikum dan selamat malam.

Malam masih muda, mesti tak tidur lagi kan. Dah agak dah. Kepala otak kita sama je lah. Bagi yang berusia 20 an dan yang masih bujang trang trang tang. Mintak maaf banyak-banyak kepada diri sendiri sebabnya ingatkan februari ni dapatlah buat full post, tetapi streamyx kena potong. - -'. Tak puah hati betul, asal lah tak bayar kan. Haha, emo plak.. hadeh.

Hari ni saja 2 kenduri aku pergi. Walaupun aku tak kenal sangat dengan pengantin tu. Ahh lantaklah orang dah jemput kan. Tak kan nak sia-siakan ajakan makan free tu. Membazir namanya. Sekarang ni musim orang mendirikan masjid. Alhamdulilah... baguslah bertambah ramailah baby di Malaysia nanti, mungkin 1 tahun lagi.. Tunggu je lah ye.. hihi. Indahnya hari jika dipenuhi dengan baby yang comel sangat tu.. Eeee, geram rasanya nak cubit.. grrr

Meh-meh, aku nak cerita pasal makanan plak. Jadi ekoran 2 kenduri yang aku hadiri, 1 tu makanan dihidang ala-ala bufet, memang tak sedap, ayam masak merah yang …

Keseorangan

Assalamualaikum dan selamat pagi...

Nampaknya memang tak putus post saya untuk bulan februari ni. Almaklumlah duduk goyang kaki di rumah. Memang kerja semua dah buat. Hari ni kakak dan abang ipar tak de di rumah. So , I am the boss. :D. Bukan apa akulah yang kena jaga my nephew untuk 3 hari berturut-turut. Means akulah yang akan jadi tukang masak, tukang cuci kain, tukang cuci pinggan, tukang sapu dan macam-macam lagi.

Lapar! Tapi baru pukul 10 pagi. Kalau nak melantak pun kena tengok time jugak kan. Biar sesuai sebab aku sekarang dalam proses menjaga pemakanan. Umur dah meningkat jadi tak nak lah penyakit datang. Bagus Inshaallah. Hari ni menu untuk aku sorang adalah Spagethi 10 urat berkuahkan mushroom. Nyumm. Nama dah glemer tapi rasa ok lah kot. Sebab this is my second time buat ni. Aku kan minah kampung mana nak reti buat makanan western ni. Kalau gulai tempoyak tu memang dah pakar sebab banyak tempoyak kat kampung. Hihi.

Awal-awal lagi aku dah bangun, pukul 5 pagi kot. Memang ta…

Semalam

Assalamulaikum dan salam sejahtera...

Huh. semalam hari yang paling letih dalam bulan Febuari! Kenapa? Sebab pagi semalam memang borink giler nak mampus, tak tahu nak gerak ke mana walau seinci. Lagipun rumah ini kecik dan sempit. Haa macam ni  [...... o.o ......]
Lepas tu pukul 2, selepas usai solat zohor, aku dengan budak kecik ni (my nephew) disuruh pergi shopping baju - -''. Pergi shopping pun kena suruh-suruh ke? :o. Yang bestnya duit shopping di taja okay. heh RM100 je. Banyak apa. Susah nak dapat duit free lagi-lagi untuk shopping... ya beda beduuuu..
Aku shopping di Megamall, Kuantan je, kalau ada je tu maksudnya low kelas ke ape? Eh, xdelah high kelas kot sebab sepasang baju 50 henggit. :S Mahal nak mampus. First masuk kedai belek harga dulu, buat muka seposen, dah tengok harga mahal gedabak macam gerabak kereta api, then blah la.. Hehe, biaselah tu untuk orang biasa macam aku ni.. Hurmm
Time shopping2 cuci mata tu, bingit telinga aku ni haa. Ada orang cina mana entah…