12 April, 2014

MIHAS 2014

Assalamulaikum dan salam sabtu.. 

Semalam, 10 April 2014. Ok,semua mesti tahu kan semalam 10 April. Semalam, aku dan kawan sekelas seramai 18 orang visit Mihas tw.. Mihas 2014 ni bertujuan untuk mendedahkan dan create awareness tentang produk, company, services yang Halal. Halal dari sudut Syariah dan syarak. Company yang mendapat certificate halal dan keunikan produk mereka. Pelbagai produk ada..dari dalam negara, hingga ke luar negara. Dari Malaysia hingga ke Korea. Macam-macam culture ada. Ada dengar orang cakap bahasa thailand, indonesia, korea,taiwan, arab saudi, macam-macam lah. Best. 

Aku try macam - macam makanan. Contohnya Susu Kambing dari Malaysia, Sosej dari Taiwan, Biskut  dari Australia, Kurma di booth negara Arab Saudi, dan banyak lah. Pau pun sedap. Semua sedap. Tapi dah campur - campur makanan bagai, naik pening kepala. Haish. Dari Padang Jawa menaiki KTM pukul 8.36. Kat Padang Jawa, xdelah sesak sangat. Sampai kat KL Sentral pukul 9. Kena interchange dengan LRT. Sebab nak ke KLCC. Then, Masyaallah, so crowded dengan manusia nak pergi kerja and segala. Tapi sebab ada budak - budak sekelas, rasa enjoy je naik LRT yang macam sardin tu. Yeaa. 

Sampai KLCC, dalam pukul 10 lebih. Nak cari tempat Mihas tu agak penat berjalan. Naik elevator, macam - macam. Tapi nasib baik, cantik je pemandangan nye. So enjoyed. Kami pergi Mihas ni bukan sukahati tapi sebab ada assignment nak kena siapkan. For academic purpose. Kami kena buat marketing plan. Which kami kena interview organization tu. So, agak stress sebab tauke company tu salah faham. Dia ingat kami nak buat business dengan dia. Camni dia cakap "Kamu kalau nak buat marketing plan, kena tunjuk kat saya, berapa kamu dapat target dalam satu bulan, 100 ribu, 10 ribu?" Mak aihh, kami nak buat marketing plan mengenai syarikat pakcik lah. Bukan nak buat bisnes. Naya naya. Banyak pulak pakcik ni pot pet pot pet sampai masuk ke hal bini die. Yang jaga kaunter tadi ingatkan anak die, rupenya BINI die. Ngee

Next, kami pun pergilah ke company France ni. Alhamdulilah. Senang je die provided information.Memang full and complete iformation. Yes. Itulah yang kami nak. by the way.,, rasa rugi pulak sebab tak try semua booth. Takpelah..Mihas 2015. I be there. :). Jom, tengok gambar kami. 






2 comments:

Shahirah Razak said...

salam...awak..so hows pakcik tu ckp pasai marketing plan die.. :-)

maya said...

wslam.. byk information sales manager tu bagi ttg company.. tpi kami yg kena buat summary n analysis..