Skip to main content

MIHAS 2014

Assalamulaikum dan salam sabtu.. 

Semalam, 10 April 2014. Ok,semua mesti tahu kan semalam 10 April. Semalam, aku dan kawan sekelas seramai 18 orang visit Mihas tw.. Mihas 2014 ni bertujuan untuk mendedahkan dan create awareness tentang produk, company, services yang Halal. Halal dari sudut Syariah dan syarak. Company yang mendapat certificate halal dan keunikan produk mereka. Pelbagai produk ada..dari dalam negara, hingga ke luar negara. Dari Malaysia hingga ke Korea. Macam-macam culture ada. Ada dengar orang cakap bahasa thailand, indonesia, korea,taiwan, arab saudi, macam-macam lah. Best. 

Aku try macam - macam makanan. Contohnya Susu Kambing dari Malaysia, Sosej dari Taiwan, Biskut  dari Australia, Kurma di booth negara Arab Saudi, dan banyak lah. Pau pun sedap. Semua sedap. Tapi dah campur - campur makanan bagai, naik pening kepala. Haish. Dari Padang Jawa menaiki KTM pukul 8.36. Kat Padang Jawa, xdelah sesak sangat. Sampai kat KL Sentral pukul 9. Kena interchange dengan LRT. Sebab nak ke KLCC. Then, Masyaallah, so crowded dengan manusia nak pergi kerja and segala. Tapi sebab ada budak - budak sekelas, rasa enjoy je naik LRT yang macam sardin tu. Yeaa. 

Sampai KLCC, dalam pukul 10 lebih. Nak cari tempat Mihas tu agak penat berjalan. Naik elevator, macam - macam. Tapi nasib baik, cantik je pemandangan nye. So enjoyed. Kami pergi Mihas ni bukan sukahati tapi sebab ada assignment nak kena siapkan. For academic purpose. Kami kena buat marketing plan. Which kami kena interview organization tu. So, agak stress sebab tauke company tu salah faham. Dia ingat kami nak buat business dengan dia. Camni dia cakap "Kamu kalau nak buat marketing plan, kena tunjuk kat saya, berapa kamu dapat target dalam satu bulan, 100 ribu, 10 ribu?" Mak aihh, kami nak buat marketing plan mengenai syarikat pakcik lah. Bukan nak buat bisnes. Naya naya. Banyak pulak pakcik ni pot pet pot pet sampai masuk ke hal bini die. Yang jaga kaunter tadi ingatkan anak die, rupenya BINI die. Ngee

Next, kami pun pergilah ke company France ni. Alhamdulilah. Senang je die provided information.Memang full and complete iformation. Yes. Itulah yang kami nak. by the way.,, rasa rugi pulak sebab tak try semua booth. Takpelah..Mihas 2015. I be there. :). Jom, tengok gambar kami. 






Comments

Shahirah Razak said…
salam...awak..so hows pakcik tu ckp pasai marketing plan die.. :-)
maya said…
wslam.. byk information sales manager tu bagi ttg company.. tpi kami yg kena buat summary n analysis..

Popular posts from this blog

Kuantiti air ikut berat badan.

Hai kawan-kawan semua. Berapa liter air sehari anda minum. Segelas, dua gelas, tiga gelas or berbotol-botol. Baguslah kalau banyak minum air masak. Tapi cukupkah air yang korang minum dengan berat badan korang tu. 

Minuman Detox

Hai pembaca sekalian..
Aku rasa semua mesti dah familiar dengan istilah "detox". Apakah sebenarnya detox ni? Detox atau ianya juga dikenali sebagai infused water. Apa kebaikan air detox ni. Air detox ni sangat berkesan untuk menurunkan berat badan. Serius. Aku start buat air detox ni awal bulan Mac, dan percaya tak kalau aku cakap berat aku turun. Betul. Badan aku susut sebanyak 3 kilo. Aku amalkan selama 3 minggu bulan Mac aritu. Diikuti dengan zumba dan buat squat 3 hari seminggu. 
Kawan-kawan, senang je kalau nak kuruskan badan dengan bantuan air detox ni. Yang paling penting, anda - anda semua kena jaga portion makanan anda ambik seharian. Contohnya, pagi xboleh skip breakfast. Makanlah roti wholemeal dua keping. Tengahari makan nasi macam biasa tapi kurangkan kuantiti nasi dan gantikan dengan lauk ayam atau sayur. Biar kenyang. Kawan-kawan, kite kena ajar diri untuk makan dalam kuantiti yang sedikit. Malam pulak makan epal atau makanan selain nasi. 
Camne nak buat air …

Just leave your ears alone.

Assalamualaikum dan hari ini 5 November. Guess what?
Menarik kan topik Jangan ganggu tahi telinga anda. Pernah dengar tak lagu jangan ganggu pacarku. Lagu tu dengan kisah tahi telinga ni memang takde kena mengena. Hari ni kelas habis awal sebab Dr. Finance aku ade meeting. Alhamdulilah, boleh balik awl dan rehat. 
Hari ni, tak tahu kenapa aku mengoogle pasal CSOM atau nama panjang die Chronic Supurrative Otitis Media. Kerana aku pernah menjadi sebahagian daripadanya atau menghidap penyakit Otitis Media peringkat kronik. Dimana sampai satu tahap, jika tidak sembuh possibility untuk pembedahan adalah tinggi. Walhal, kadang kadang aku mengalami sakit kepala yang mungkin berpunca dari telinga. Itu aku tidak pasti. Tetapi yang aku pasti, akulah punca telinga aku bermasalah. 
Lets the story begin... pada suatu pagi, cuti hujung minggu awal bulan januari 2013, aku ternampak sebungkus putik kapas yang bersaiz s di atas rak. Selepas itu, mungkin sebab sudah terbiasa menggunakan putik kapas be…