Skip to main content

SIFE

SIFE...... when i heard about it, ahh, i just igonore it. Its something that awful. That is my first impression about SIFE.

Then, suddently. My name have been selected to be sifer. What is this? Nahh, meeting.. still plays on my mind.
Human who love to know include me. Google for sife. Wow, it is worlwide. Awesome,many abroad university joined sife. Even they have their own world cup.

Sife is stand for student in free interprise. A heart ofr business, a heart for the world. It is non-profit organization across the nation that involving student.

About Sife (http://www.sife.org/aboutsife/Pages/AboutSIFE.aspx)
SIFE brings together a diverse network of university students, academic professionals and industry leaders around the shared mission of creating a better, more sustainable world through the positive power of business. By contributing their talents to projects that improve the lives of people worldwide, SIFE participants are demonstrating that individuals with a knowledge and passion for business can be a powerful force for change.

At a while, I impressed with sife. They create a good opportunities for young ages and teenagers to become a future leader by helping others in charity activity. Its sound cool. Never heard about it before, make me proud of become one of the sifer member.

Since it has already exist in my university why dont I just joined it. It definitely benefit me. A lot i think.
The lecterur who incharged for sife, play a montaj about sife world cup. I am speechless. Seeing the montaj that full with colorful skin people plus their high spirit. Will I be a sifer that create more sustainable world in the future, who know. Its anyone luck.

p/s: good luck to all sifer, sincerely from freshie

wrote by: seredupmaya

Comments

Popular posts from this blog

Kuantiti air ikut berat badan.

Hai kawan-kawan semua. Berapa liter air sehari anda minum. Segelas, dua gelas, tiga gelas or berbotol-botol. Baguslah kalau banyak minum air masak. Tapi cukupkah air yang korang minum dengan berat badan korang tu. 

Minuman Detox

Hai pembaca sekalian..
Aku rasa semua mesti dah familiar dengan istilah "detox". Apakah sebenarnya detox ni? Detox atau ianya juga dikenali sebagai infused water. Apa kebaikan air detox ni. Air detox ni sangat berkesan untuk menurunkan berat badan. Serius. Aku start buat air detox ni awal bulan Mac, dan percaya tak kalau aku cakap berat aku turun. Betul. Badan aku susut sebanyak 3 kilo. Aku amalkan selama 3 minggu bulan Mac aritu. Diikuti dengan zumba dan buat squat 3 hari seminggu. 
Kawan-kawan, senang je kalau nak kuruskan badan dengan bantuan air detox ni. Yang paling penting, anda - anda semua kena jaga portion makanan anda ambik seharian. Contohnya, pagi xboleh skip breakfast. Makanlah roti wholemeal dua keping. Tengahari makan nasi macam biasa tapi kurangkan kuantiti nasi dan gantikan dengan lauk ayam atau sayur. Biar kenyang. Kawan-kawan, kite kena ajar diri untuk makan dalam kuantiti yang sedikit. Malam pulak makan epal atau makanan selain nasi. 
Camne nak buat air …

Just leave your ears alone.

Assalamualaikum dan hari ini 5 November. Guess what?
Menarik kan topik Jangan ganggu tahi telinga anda. Pernah dengar tak lagu jangan ganggu pacarku. Lagu tu dengan kisah tahi telinga ni memang takde kena mengena. Hari ni kelas habis awal sebab Dr. Finance aku ade meeting. Alhamdulilah, boleh balik awl dan rehat. 
Hari ni, tak tahu kenapa aku mengoogle pasal CSOM atau nama panjang die Chronic Supurrative Otitis Media. Kerana aku pernah menjadi sebahagian daripadanya atau menghidap penyakit Otitis Media peringkat kronik. Dimana sampai satu tahap, jika tidak sembuh possibility untuk pembedahan adalah tinggi. Walhal, kadang kadang aku mengalami sakit kepala yang mungkin berpunca dari telinga. Itu aku tidak pasti. Tetapi yang aku pasti, akulah punca telinga aku bermasalah. 
Lets the story begin... pada suatu pagi, cuti hujung minggu awal bulan januari 2013, aku ternampak sebungkus putik kapas yang bersaiz s di atas rak. Selepas itu, mungkin sebab sudah terbiasa menggunakan putik kapas be…