Skip to main content

Assalamualaikum..

harapanku semoga kamu sentiasa berusaha gigih walaupun jalan yang kamu  lalui itu kemungkinan penuh liku.. 

Ibuku pernah berpesan susah la anakku dahulu sebelum dikau senang..

ayahku pernah berkata selagi ayah kuat dan masih hidup..janganlah pernah kamu lupakan ayah disisi mu.. wahai anakandaku..

degrlh rintihan insan2 yg memrlukan..jgn sesekali kamu leka dgn mainan duniawi..
sesungghnya dunia itu hnyalh sementara..
akhirt kekal selamanya..
 

akanku kerah seluruh kudratku agar setiap hasil yang ku perolehi benar di jalan Allah..

semoga kalian melalui jalan yang lurus..
AMIN...








Comments

Popular posts from this blog

Kuantiti air ikut berat badan.

Hai kawan-kawan semua. Berapa liter air sehari anda minum. Segelas, dua gelas, tiga gelas or berbotol-botol. Baguslah kalau banyak minum air masak. Tapi cukupkah air yang korang minum dengan berat badan korang tu. 

Minuman Detox

Hai pembaca sekalian..
Aku rasa semua mesti dah familiar dengan istilah "detox". Apakah sebenarnya detox ni? Detox atau ianya juga dikenali sebagai infused water. Apa kebaikan air detox ni. Air detox ni sangat berkesan untuk menurunkan berat badan. Serius. Aku start buat air detox ni awal bulan Mac, dan percaya tak kalau aku cakap berat aku turun. Betul. Badan aku susut sebanyak 3 kilo. Aku amalkan selama 3 minggu bulan Mac aritu. Diikuti dengan zumba dan buat squat 3 hari seminggu. 
Kawan-kawan, senang je kalau nak kuruskan badan dengan bantuan air detox ni. Yang paling penting, anda - anda semua kena jaga portion makanan anda ambik seharian. Contohnya, pagi xboleh skip breakfast. Makanlah roti wholemeal dua keping. Tengahari makan nasi macam biasa tapi kurangkan kuantiti nasi dan gantikan dengan lauk ayam atau sayur. Biar kenyang. Kawan-kawan, kite kena ajar diri untuk makan dalam kuantiti yang sedikit. Malam pulak makan epal atau makanan selain nasi. 
Camne nak buat air …

Dove go fresh cucumber & green tea scent roll on

Hai pals..
Sebelum tidur, saya nak buat review pasal anti perspirant deodorant Dove cap timun. Haha. First time nampak produk berasakan timun. Biasanya orang letak timun tu kat bahagian mata. Tujuan dia adalah untuk menghilangkan gelap bawah mata. Berkesan jugak kalau diamalkan.
Sebelum ni, saya guna Nivea go fresh color biru. But then, accident happen dan tertumpah. Baru seminggu beli, dah tak dapat guna. Jumaat lepas, selepas survey jenama deodorant kat Giant Seksyen 7 tu, adalah beberapa brand yang famaous seperti Rexona, Adidas, Safi, Enchanteur dan lain - lain. Tetapi, timun sebagai deodorant? No wonder kan. So, scent dan smell dia of course la bau macam timun yang diblend. Jangan pulak satgi korang g dapur, g hidu bau timun. Mungkin ada bau, tapi tak kuat. Kalau blend timun tu, bau die best.

Best deodorant ni, eventhough saya ni first time user. Tak rugi mencuba tryla. Harga dia di Giant lagi murah pada Rexona. Mahal RM0.01 sen pada Nivea.